Politica de Confidentialitate

INTRODUCERE

Prezenta Politica de Confidentialitate descrie categoriile datelor dvs. pe care le prelucram, modalitatea si scopurile in care le colectam, in ce situatii transferam si/sau dezvaluim date cu caracter personal si diversele drepturi si optiuni de care dispuneti in acest sens. In acelasi timp, Politica noastra de Confidentialitate detaliaza modul in care prelucram datele cu caracter personal in gestionarea relatiei cu clientii, cel mai adesea pentru a va tine la curent cu cele mai recente evolutii sau evenimente din domeniul dvs. de interes.

Va rugam sa consultati si Termenii si Conditiile noastre disponibile la adresa jupitercity.ro si Politica Cookie detaliata in acestea, in care se explica folosirea cookie-urilor/altor dispozitive de localizare web prin intermediul website-ului nostru.

 

CINE PRELUCREAZA DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Mall Retail Rom SRL (Jupiter City) este operatorul datelor dvs. cu caracter personal.

 

CE CATEGORII DE DATE PRELUCRAM

Datele cu caracter personal pe care le prelucram prin intermediul acestui sait pot include:

1. Informatii de contact, cum ar fi numele si prenumele dvs., adresa de domiciliu, numarul de telefon mobil si/sau adresa de e-mail (pentru cazul in care doriti sa ne transmiteti aceste date in momentul in care ne contactati folosind datele de contact de la rubrica respectiva);

2. In masura in care doriti sa aplicati pentru a participa la procesul de recrutare pentru un post in cadrul organizatiei noastre, datele personale puse la dispozitie de dvs. pentru a candida la aceasta pozitie vor fi prelucrate de noi in scopul identificarii candidatilor potriviti. Datele nu vor fi comunicate tertilor si vor fi utilizate exclusiv pentru scopul mentionat, in conditii de securitate si confidentialitate. De asemenea, in cazul in care ne contactati in scris si ne oferiti date cu caracter personal in vederea angajarii, veti primi de la noi o nota de informare specifica.

3. De asemenea, este posibil ca terte parti, avand calitatea de furnizori de aplicatii, instrumente, widget-uri si plug-in-uri de pe site-ul nostru, cum ar fi instrumentele social media, sa foloseasca mijloace automate de colectare a datelor privind interactiunea dumneavoastra cu respectivele platforme. In aceasta situatie, datele sunt colectate direct de acei furnizori, ceea ce inseamna ca in legatura cu colectarea de date facuta de catre furnizorii respectivi, persoanele ale caror date sunt prelucrate de catre acestia trebuie sa consulte politicile de protectia datelor si notele de informare ale acelor furnizori intrucat, in cazul acelei prelucrari, se aplica politicile furnizorilor. Sub rezerva legislatiei aplicabile, Jupiter City nu este responsabila pentru practicile acestor furnizori privind protectia datelor.

4. Saitul nostru foloseste cookie-uri pentru a functiona corect. Prin intermediul acestora, pot fi colectate anumite date care pot fi date cu caracter personal. In acest sens, va rugam ca la prima vizia pe sait sa alegeti categoriile de cookie- uri premise a fi descarcate in terminalul dumneavoastra. Politica cu privire la utilizarea a cookie-urilor se afla aici. Din cadrul aceleiasi pagini puteti schimba preferintele dumneavoastra cu privice la cookie-uri, inclusiv retragerea acordului dumneavoastra.

CUM COLECTEAZA JUPITER CITY DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Putem colecta date cu caracter personal cu privire la dvs. in anumite imprejurari, inclusiv:

  • In momentul in care navigati, solicitati informatii sau interactionati pe website-ul nostru;
  • In momentul in care va inscrieti sa primiti informari si oferte, din partea noastra (newsletter) – in acest caz va rugam sa consultati cu atentie nota de informare afisata in momentul inscrierii la newsletter si, daca doriti inscrierea, sa ne acordati consimtamantul dumneavoastra bifand casuta corespunzatoare;
  • In momentul in care ne transmiteti datele pentru ocuparea unei pozitii in cadrul organizatiei noastre de care sunteti interesat. Rugamintea noastra este sa nu ne trimiteti cv-ul dumneavoastra inainte de a va aduce la cunostinta nota de informare cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra.

TEMEIURI JURIDICE PENTRU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Orice operatiune care reprezinta o prelucrare, conform legii, (cum ar fi, dar fara a se limita la colectare, stocare, inregistrare, structurare, adaptare sau modificare, extragere, consultare, utilizare, divulgare prin transmitere, distrugere) a datelor dvs. cu caracter personal va fi efectuata pe baza unuia dintre temeiurile juridice de mai jos:

  • Prelucrarea este necesara in vederea incheierii si/sau executarii unui contract cu dvs.(ex. contract de munca);
  • Prelucrarea este necesara in vederea respectarii unei obligatii legale;
  • Prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime ale Jupiter City, cu exceptia cazurilor in care interesele sau drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza asupra acestor interese. Concret, datele sun prelucrate in baza interesului legitim al Jupiter City de a-si imbunatati gama de servicii, si de a tine in permanenta clientii informati cu privire la evenimentele si promotiile sale, de a-si fideliza clientii si a le rasplati fidelitatea.
  • Prelucrarea este efectuata in temeiul consimtamantului dvs. prealabil si explicit (marketing direct – newsletter) In orice moment, aveti dreptul de a va retrage consimtamantul. In vederea retragerii consimtamantului dvs. pentru orice prelucrare asupra careia ati consimtit in prealabil, va rugam sa ne comunicati un e-mail la adresa protectiadatelor@jupitergroup.ro sau sa ne comunicati o solicitare scrisa la adresa Jupiter City. In toate cazurile, consimtamantul va putea fi retras in acelasi mod in care a fost acordat. Puteti alege sa va retrageti consimtamantul privind materialele de marketing in orice moment, prin simpla accesare a link- ului de ‘dezabonare’ de la subsolul fiecarui newsletter.

In cazurile in care va retrageti consimtamantul, Jupiter City nu va mai permite prelucrarea datelor dvs. si va lua masurile corespunzatoare pentru stergerea oricaror inregistrari cu datele dvs. cu caracter personal. Cu toate acestea, in cazul in care prelucrarea este strict necesara in vederea prestarii serviciilor Jupiter City, iar prelucrarea s-ar putea baza pe alte temeiuri legitime prevazute prin dispozitiile legale aplicabile, Jupiter City va proceda la prelucrarea respectiva si va va informa in acest sens.

 

IN CE SCOPURI VA PRELUCRAM DATELE CU CARACTER PERSONAL

Va putem folosi datele cu caracter personal doar in urmatoarele scopuri :

  • Prestarea serviciilor solicitate Jupiter City;
  • Solutionarea oricaror cereri si /sau reclamatii cu privire la serviciile prestate;
  • Analizarea si imbunatatirea serviciilor si comunicarilor noastre catre dvs.;
  • Daca ai aplicat pentru ocuparea unei pozitii in cadrul companiei noastre, datele furnizate sunt necesare pentru a identifica daca experienta dvs. profesionala si pregatirea dvs. sunt potrivite pentru pozitia pentru care ati aplicat

In cazul in care ne-ati acordat expres consimtamantul dvs., va putem prelucra datele cu caracter personal si in urmatoarele scopuri:

  • Comunicarea cu dvs. prin canalele pe care le-ati aprobat pentru a va tine la curent in ceea ce priveste Jupiter City, anunturi si alte informatii cu privire la serviciile si produsele Jupiter City, precum si evenimente si proiecte Jupiter City ( marketing direct);
  • Nu vom folosi datele dvs. cu caracter personal in luarea unor decizii automate care sa va afecteze sau sa creeze alte profiluri decat cele descrise mai sus.

 

TRANSMITEREA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL CATRE TERTI

Vom transmite datele cu caracter personal unor terti (intotdeauna pe teritoriul UE) in urmatoarele imprejurari:

  • Pentru realizarea comunicarilor de marketing direct – catre societati specializate care au calitatea de imputerniciti ai nostri si de la care am obtinut garantia respectarii de catre acestia a legislatiei cu privire la protectia datelor cu caracter personal.
  • De asemenea, va putem partaja datele cu caracter personal cu instante de judecata, autoritati de aplicare a legii, autoritati de reglementare sau avocati sau alte persoane daca se dovedeste necesar in mod just in vederea constatarii, exercitarii sau apararii unui drept in justitie sau a unui drept natural, sau in scopul unui proces de solutionare alternativa, confidentiala a diferendelor;

Putem folosi date cu caracter personal agregate si statistici in scopul monitorizarii folosirii website-ului Jupiter City.

Altfel, va vom divulga datele cu caracter personal doar cand ne instruiti sau ne acordati permisiunea, cand ni se impune prin legea aplicabila sau reglementari sau cereri ale organelor judiciare sau oficiale sa procedam astfel, sau astfel cum se impune in vederea investigarii unor activitati frauduloase sau infractionale.

 

PASTRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal pot fi pastrate pe sistemele noastre IT de date cu caracter personal, acelea ale contractorilor nostri sau in format tiparit. Am adoptat toate masurile ce se impun, atat cu privire la persoanele care intra in contact cu datele, spatiile in care sunt prelucrate datele, cat si cu privire echipamentele tehnice utilizate in legatura cu prelucrarea datelor, pentru a ne asigura ca datele sunt prelucrate in siguranta, cu asigurarea confidentialitatii acestora si impiedicarea accesului neautorizat sau pierderii datelor.

 

ACTUALIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

In cazul in care oricare dintre datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat sufera modificari, spre exemplu daca va schimbati prenumele, numele sau adresa de e-mail sau daca doriti sa anulati orice fel de cerere catre Jupiter City, sau daca luati cunostinta de faptul ca detinem orice date cu caracter personal incorecte cu privire la dvs., va rugam sa ne anuntati prin comunicarea unui e-mail la protectiadatelor@jupitergroup.ro.

 

CAT TIMP PASTRAM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Jupiter City a implementat masuri tehnice si organizatorice pentru organizarea procesului si criteriilor prevazute pentru stergerea sau eliminarea datelor dvs. cu caracter personal.

Datele dvs. cu caracter personal vor fi sterse sau eliminate atunci cand nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost primite sau atunci cand va retrageti consimtamantul (daca este cazul) si Jupiter City nu mai are obligatia legala de a continua sa stocheze datele respective. Cu toate acestea, vom pastra datele dvs. cu caracter personal atunci cand acestea sunt necesare pentru exercitarea sau apararea de catre Jupiter City a unui drept al dvs. sau al altei persoane in justitie, pana la finalul perioadei de retentie relevante sau pana la solutionarea respectivelor actiuni in instanta.

Cu exceptia cazului in care ne solicitati in mod expres sa stocam datele dvs. cu caracter personal pe termen mai lung sau a cazului in care datele cu caracter personal sunt necesare pentru apararea unui eventual drept in justitie fara perioada de pastrare, datele cu caracter personal vor fi sterse in termen de 5 ani de la data la care au fost colectate.

 

DREPTURILE DVS. IN LEGATURA CU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Sub rezerva anumitor conditii legale, aveti urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal:

 

1. Dreptul de a cere Jupiter City accesul la aceste date. Aveti dreptul de a obtine de la Jupiter City o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, aveti acces la datele respective si la urmatoarele informatii: ce date prelucram, in ce scop, daca acestea au fost divulgate tertilor si cui, precum si perioada de stocare a acestor date. Va vom reinforma, de asemenea, cu privire la drepturile pe care le aveti in ce priveste datale persoanale, drepturi detaliate in aceasta informare. Aveti dreptul de a primi gratuit o copie a datelor cu caracter personal ce fac obiectul prelucrarii. Pentru orice alte copii solicitate, ne rezervam dreptul de a percepe o taxa.Puteti solicita comunicarea informatiilor de mai sus in format electronic, situatie in care datele vor fi furnizate intr-un format electronic utilizat de noi in mod curent, cu exceptia cazului in care solicitati comunicarea acestora in alt format.

2. Dreptul de a cere Jupiter City rectificarea datelor. Aveti dreptul de a obtine, fara intarzieri nejustificate rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc si/sau de a obtine completarea datelor cu caracte personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare.

3. Dreptul de a cere Jupiter City stergerea datelor. Aveti dreptul de a cere Jupiter City stergerea datelor personale care va privesc, fara intarzieri nejustificate, iar Jupiter City are obligatia de a sterge datele cu caracter personal care va privesc, in cazul in care se aplica unul din urmatoarele motive:

  • Datele cu caracter personal nu sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate
  • Va exercitati dreptul de opozitie, in conditiile descrise la dreptul de opozitie si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea
  • Va exercitati dreptul de opozitie cu privire la utilizarea datelor dvs. in scopul marketingului direct
  • Datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal
  • Datele personale trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale a operatorului in temeiul legislatiei europene sau nationale

4. Dreptul de a cere Jupiter City restrictionarea prelucrarii Aveti dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal, in urmatoarele conditii:

  • Daca contestati exactitatea datelor prelucrate, pentru o perioada care sa ne permita sa verificam exactitata datelor
  • dac prelucrarea este ilegala, si nu v-ati exercitat dreptul de stergere, aveti dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii
  • daca operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar le solicitati pentru constatara, exercitarea sau apararea unui drept in instanta
  • in cazul in care v-ati opus la prelucrare, pe perioada pe care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
  • In cazul in care ati obtinut restrictionarea prelucrarii va vom informa inainte de ridicarea restrictiei.

5. Dreptul la opozitie In orice moment aveti dreptul din motive legate de situatia particulara in care va aflati, de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale. Nu vom mai prelucra datele dvs. cu exceptia cazului in care avem motive legitime si imperoase, pe care le vom dovedi, care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor drepturilor si liberatilor dvs. sau daca scopul prelucrarii este constatarea exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

De asemenea, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment, atunci cand scopul prelucrarii il reprezinta marketingul direrct, inclusiv la crearea de profiluri atunci cand masura este legata de marketingul direct respectiv.

Atunci cand va opuneti prelucrarii, in conditiile de mai sus, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate.

6. Dreptul la portabilitatea datelor Aveti are dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care le-a furnizat cu buna stiinta si in mod activ sau observate de noi ca urmare a utilizarii de catre dvs. a serviciilor noastre, in structura utilizata de Jupiter Cityin mod curent si aveti dreptul de a transmite aceste date altui operator, putand cere transmiterea acestor date direct de Jupiter Citycatre alt operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

 

Drepturile mentionate mai sus pot fi exercitate printr-o cerere scrisa, adresata Jupiter City, la adresa: protectiadatelor@jupitergroup.ro . Este posibil sa va cerem sa va dovediti identitatea comunicandu-ne o copie a unui mijloc valabil de identificare pentru a ne conforma cu obligatiile de securitate pe care le avem si a impiedica divulgarea neautorizata a datelor.

Vom lua in considerare orice solicitari sau plangeri pe care le primim si va vom transmite un raspuns in timp util.

Daca nu sunteti multumit de raspunsul nostru, aveti dreptul de inainta plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

 

ACTUALIZARI ALE POLITICII DE CONFIDENTIALITATE

Prezenta Politica de Confidentialitate a fost actualizata in luna februarie 2019. Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dvs. cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate si/sau o vom pune la dispozitie in alt mod.